Kikaptunk a Szigetszentmiklóstól

Az NB III Közép-csoport huszonnegyedik fordulójában a második helyen álló Szigetszentmiklóst láttuk vendégül.

Napsütés és nagy szél fogadta a kilátogató szép számú nézősereget vasárnap délután. A 8. percben jegyezhettük fel az első igazán veszélyes helyzetet: ekkor egy vendég szöglet után, a lepattanó Pintér elé került, aki kapásból tüzelt a kapunk fölé.

Válaszképp Dallos sarokrúgását követően, csak üggyel-bajjal tudtak felszabadítani a védők. A 15. percben egy távoli szabadrúgás tekeredett középre, ami Márton fején irányt változtatva, védhetetlenül vágódott a hálónkba. 0-1!

Irányította az összecsapást a Miklós, de igazán komoly lehetőség előttük is csak ritkán adódott. A 30. percben kis híján mégis növelték előnyüket, amikor a leshatárról kilépő Mojzer ziccerét Vereckei megfogta.

A félidő hajrájában Scheiber egy szerencsétlen ütközésnél szenvedett sérülést, így még a szünet előtt cserélnünk kellett.

A második játékrészben már minket támogatott a szél és ennek megfelelően mi vettük át a kezdeményezést. A 49. percben Gacsal szépen indult el a védők között, majd 23 méterről kevéssel lőtt a kapu mellé. A folytatásban is a mienknél volt a mezőnyfölény, azonban ezúttal ez meddőnek bizonyult.

A vendégek gyors kontrái viszont életveszélyesek voltak a hajrában is. A 67. percben Pintér lógott meg, majd középre passzolt, ám Májer közeli próbálkozását Vereckei hárította.

A 75. percben egy peches mozdulatot követően, Vereckei bokája sérült meg, ezért az utolsó negyedórára kapust is muszáj volt cserélnünk.

A 88. percben a helyére beálló Gyatyel mutatott be nagy bravúrt Földes szólójának végén, ám a kipattanó ismét a szigetszentmiklósi játékos elé került, aki nem hibázott, eldöntötte a találkozót. 0-2!

Összességében megérdemelten nyert a Szigetszentmiklós. Reméljük sérültjeink, akiknek ezúton is mielőbbi felépülést kívánunk, rövidesen ismét a csapat hasznára lehetnek, a többiekre pedig jövő héten újra nehéz mérkőzés vár, mivel a negyedik Dunaújváros otthonában vizitálunk majd szombaton 18 órakor. 

Dunaharaszti MTK – Szigetszentmiklós 0-2 (0-1)

Dunaharaszti, 250 néző, vezette: Görög M. (Hofbauer R., Makkosné P. B.)

DMTK: Vereckei (Gyatyel 76.p), Miskei, Rétsági, Márton, Dallos, Kovács G., Gacsal, Scheiber (Szanku 45.p), Rebecsák, Benke (Vitányi 56.p), Bozsik

SZTK: Zubány, Rodenbücher, Kovács J., Fritz, Barna, Despotovic, Földes, Májer (Tarnóczy 90.p), Sipos, Mojzer (Szabó E. 89.p), Pintér (Switzer 70.p)

Gólszerzők: Márton 15.p (öngól), Földes 88.p

Sárga lapok: Gacsal 43.p, Márton 73.p ill. Földes 61.p

Króner Péter vezetőedző: „Készültünk egész héten a meglepetésre, aztán ezt egy szerencsétlen mozdulat már korán keresztülhúzta. Nagy küzdelem volt, de ezen a délutánon egy góllal mindenképp jobb volt a Szigetszentmiklós és megérdemelten nyert. ”

Hajrá DMTK!

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...