Kikaptunk Dunaújvárosban

Az NB III Közép-csoport huszonötödik játéknapján Dunaújvárosban lépett pályára első számú felnőtt csapatunk.

A mérkőzés elején a hazaiak irányítottak, a mieink átadták a területet és gyors kontrákra építettek.

Az első veszélyes helyzet előttünk adódott: a 12. percben Rétsági 22 méteres szabadrúgása kevéssel kerülte el a kaput.

Nem sokkal később Rétsági beadása után mentettek a hazai védők.

A 19. percben Dobos szögletét Csendes fejelte kapura, amit Gyatyel bravúrral még védett, ám a lepattanót Tóth a gólvonal mögé lőtte. 1-0!

A folytatásban is maradt a hazai fölény, ami előbb egy Tóth, majd egy Szepessy lövésben nyilvánult meg.

A 33. percben Miskei bombázott a kapu fölé. A 36. percben ismét Gyatyelnak akadt dolga és remek vetődéssel hárította a hazai próbálkozást.

A 45. percben Hajdók szabálytalankodott Mészárossal szemben, amiért megkapta második sárga lapját, így emberelőnybe kerültünk. A megítélt szabadrúgást Gacsal tekerte középre, ahol Bozsik érkezett és a hálóba fejelt, ám les miatt érvénytelenítve lett a találat.

A második játékrészre átvettük az irányítást, viszont veszélyes akciót csak ritkán tudtunk vezetni. Az 50. percben Dobos szögletére ezúttal Szepessy érkezett és a kapufa segítségével fejelt a gólvonal mögé. 0-2!

Az 55. percben végképp eldőlhetett volna a meccs, azonban Dobos ziccerét Gyatyel megfogta.

A 64. percben Mészáros fejese kerülte el Vaszócsik kapuját.

Elkeseredetten támadtunk, de a gól csak nem akart megszületni. A 72. percben Kovács lövését védte Vaszócsik, míg egy perccel később Mészáros lőtt mellé. Hogy a vége mégis izgalmas legyen, arról Mészáros és Bozsik gondoskodott a 88. percben, hiszen előbbit Farkas buktatta a tizenhatoson belül, utóbbi pedig magabiztosan értékesítette a megítélt büntetőt. 1-2!

A négy perces hosszabbítás viszont már nem hozott újabb gólt, így a Dunaújváros otthon tartotta a három pontot. A mieink legközelebb vasárnap, 16:30-tól a Ferencváros II ellen javíthatnak.

Dunaújváros – Dunaharaszti MTK 2-1 (1-0)

Dunaújváros, 150 néző, vezette: Leél-Őssy Á. (Legeza L., Molnár M.)

Dunaújváros: Vaszócsik, Hajdók, Csendes, Farkas V., Tóth Á., Pölöskei, Szepessy (Molnár D. 94.p), Király, Dobos (Kercsó 90.p), Csehi, Tóth T. (Blatt 88.p)

DMTK: Gyatyel, Miskei (Benke 67.p), Nyéki (Vitányi 54.p), Ferenczi, Dallos, Rétsági, Gacsal, Kovács G., Rebecsák (Szanku 81.p), Mészáros, Bozsik

Gólszerzők: Tóth T. 19.p, Szepessy 50.p ill Bozsik 88.p

Sárga lapok: Pölöskei 86.p, Csehi 87.p ill. Nyéki 27.p, Gacsal 85.p

Kiállítva: Hajdók 45.p

Króner Péter vezetőedző: „Hetek óta figyelmetlenségek miatt pontrúgásból kapunk gólokat, de ha bent akarunk maradni, ilyen hibákat nem szabad elkövetnünk, mert mit sem ér, ha a mezőnyben pariban vagyunk ellenfelünkkel.”

Hajrá DMTK! 

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...