2-1-re győztünk a Ferencváros II ellen

Az NB III Közép-csoport huszonhatodik fordulójában a Ferencváros II-t látta vendégül első számú felnőtt csapatunk.

Az első néhány perc ismerkedős játéka után, a 8. percben Rétsági szögletét fejelték ki a védők, amit Márton gyűjtött be és visszapasszolt Rétságihoz. Csapatkapitányunk újra középre tekert, ahol Nyéki emelkedett a legmagasabbra és a hosszú felsőbe fejelt. 1-0!

Néhány perccel később Gacsal szabadrúgására Bozsik érkezett, ám az ő bólintását megfogta Sebestyén.

A 18. percben a kaputól 22 méterre jutottunk szabadrúgáshoz. A labda mögé Rétsági állt és nagy erejű lövése a kapufán csattant.

A félidő hajrájában egyszer a Fradi is veszélyeztetett: a 39. percben egy szögletet követően Lipcsei fejelt fölé.

A második játékrész elején Adamcsek próbálkozását hárította Gyatyel. Az 58. percben Rétsági jobb oldali szabadrúgását Bozsik csúsztatta fölé.

A 62. percben Bozsikot rántották le a tizenhatoson belül, a játékvezető viszont nagyvonalúan továbbot intett.

A 68. percben Mészáros szerezte meg a tétovázó védőtől a játékszert, amivel elindult a kapu felé, majd Bozsikhoz passzolt. Támadónk a tizenhatoson belül visszagurított Mészároshoz, ő pedig 10 méterről a kiszolgáltatott Sebestyén mellett a gólvonal mögé lőtt. 2-0!

Hogy a hajrá még se legyen unalmas, arról Adamcsek gondoskodott. Két perccel a második gólunk után kapott labdát, amivel betört a tizenhatoson belülre és a kapunkba helyezett. 2-1!

Az utolsó negyedórában még két nagy lehetőséget jegyezhettünk fel: a 74. percben előbb Adamcsek gurított a hálónkba, azonban a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot. A lefújás előtt kevéssel pedig bravúros vetődéssel hárított egy lövést Gyatyel a gólvonal elől.

Összességében a helyzetek alapján megérdemelten nyertük meg az összecsapást, így feljöttünk a tizenkettedik helyre. Legközelebb szombaton, 16:30-tól Komlón lép majd pályára csapatunk, ahol újra nagy szükségünk lenne a pontra, pontokra.

Dunaharaszti MTK – Ferencvárosi TC 2-1 (1-0)

Dunaharaszti, 400 néző, vezette: Sipos K. (Legeza L., Éles A.)

DMTK: Gyatyel, Kovács G., Nyéki, Ferenczi, Márton, Rétsági, Gacsal, Mészáros (Miskei 68.p), Rebecsák (Benke 74.p), Dallos, Bozsik (Vitányi 92.p)

FTC II: Sebestyén, Lipcsei, Kárász, Szántó (Pergel 64.p), Adamcsek, Derekas, Kovács K., Szpirulisz, Novák (Csernik 46.p), Lakatos, Gera (Takács M. 81.p)

Gólszerzők: Nyéki 8.p, Mészáros 67.p ill. Adamcsek 69.p

Sárga lapok: Mészáros 15.p, Márton 41.p, Bozsik 72.p, Rétsági 87.p, Vitányi 93.p ill. Szpirulisz 40.p

Króner Péter vezetőedző: „Számunkra nagyon fontos meccsen sikerült nyerni! Fegyelmezettek voltunk és nagyot küzdöttünk, így összességében megérdemelten győztünk!”

Szép volt Fiúk! Hajrá DMTK! 

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...