Döntetlen a Szentlőrinc ellen

 

Az NB III Közép-csoport huszonnyolcadik fordulójában a Szentlőrincet látta vendégül a DMTK első számú felnőtt csapata.

Aktívan kezdtek a mieink, több nagy helyzetet is kialakítottunk a találkozó elején. A 2. percben Bozsik indítása után, Mészáros lőtt keresztbe a kapu előtt. Öt perccel később egy szabadrúgást követően Nyéki emelt a kapu fölé.

A 11. percben Bozsik indította meg Mészárost, akinek próbálkozása mellé szállt. Újabb egy perc elteltével Benke játszott középre jobbról, az érkező Rebecsák előtt viszont felpattant a labda, így nem találta el jól a játékszert.

A 15. percben Gacsal távoli bombája szállt mellé.

A 19. percben Dudás beadását Reith fejelte a kapunkba, ám a felugrás pillanatában ellökte a menteni igyekvő Dallost, így szabadrúgással folytatódott a találkozó.

A 21. percben Rebecsák vette el a labdát a tétovázó Kalmártól, majd a kifutó kapus felett 16 méterről, a felsőléc segítségével emelt a gólvonal mögé. 1-0!

Válaszképp egy gyorsan elvégzett szabadrúgást Nagy K. élesen lőtt a kapunk elé, de Vereckei kiütötte a próbálkozást.

A 27. percben ismét Nagy K. lépett meg a jobb oldalon, azonban kiszorított helyzetből leadott lövését Vereckei hárította.

A 34. percben Benke távolról vette célba a kaput, viszont Ambrusics a helyén volt.

A félidő zárásaképp Kiss M. lövését Vereckei védte. A második játékrész rémálom szerűen kezdődött számunkra: a 46. percben Reith jobbról ívelt át a hosszúra, ahol Nagy K. megelőzte Miskeit és a kifutó Vereckeit is és kettejük között a hálóba továbbított. 1-1!

Az 50. percben Turi lövését öklözte ki Vereckei, majd a lecsorgót Hambuch szúrta rá, de Vereckei újra védett.

Az 55. percben Horváth P. lőtt a kapunk mellé 22 méterről. A 60. percben Rebecsák szögleténél Nyéki emelkedett a legmagasabbra, ám fejesét Kalmár a gólvonalról emelte ki.

A 72. percben Nagy K. fejelt a kapunk irányába, azonban szerencsénkre a bólintása célt tévesztett.

A 77. percben Mészáros indult meg a jobbszélen, majd keresztbe lőtt a kapu előtt. A gyorsan elvégzett kirúgásnál Mészáros támadta meg Fenyvesit, aki egyből hazagurított, az előreívelni készülő Ambrusics luftot rúgott, így a kapuban kötött ki a labda. 2-1!

Mikor már-már elkönyvelhettük volna a győzelmet, akkor jött a hidegzuhany: a 92. percben Vereckei kirúgását Dudás vette le a saját térfelén és 60 méterről visszalőtte a labdát, amit a szél is megnyomott és a léc alá vágódott. 2-2!

A folytatásban még egy Reith fejest és az azt követő Vereckei védést jegyezhettünk fel, majd a játékvezető lefújta a találkozót.

Összességében a két félidőt látva, igazságos eredmény született, amivel továbbra is a kilencedik helyen állunk. Legközelebb a szintén a biztos bennmaradásra hajtó Gyula otthonában lép pályára csapatunk, szombaton 17 órakor.

Dunaharaszti MTK – Szentlőrinc SE 2-2

Dunaharaszti, 200 néző, vezette: Horváth T. (Németh I., Bede T.)

DMTK: Vereckei, Miskei (Márton 59.p), Ferenczi, Nyéki, Dallos, Rétsági, Gacsal, Mészáros, Rebecsák (Farkas P. 82.p), Benke (Vitányi 89.p), Bozsik

Szentlőrinc: Ambrusics, Dudás, Bodó, Kalmár, Hambuch (Fenyvesi  71.p), Nagy K., Kiss M. (Kovács B. 83.p), Reith, Turi, Horváth P., Tóth A. (Temesvári 86.p)

Gólszerzők: Rebecsák 21.p, Fenyvesi 79.p (öngól) ill. Nagy M. 46.p, Dudás 92.p

Sárga lapok: Mészáros 61.p ill. Kalmár 5.p, Nagy M. 9.p, Reith 42.p

Króner Péter vezetőedző: „Jobban kezdtük a mérkőzést, mint a vendégek, több lehetőségünk is volt, amelyekből egyet sikerült gólra váltanunk. A második félidőben azonban jobban elkapta a fonalat a Szentlőrinc, ebben a periódusban több helyzetük is adódott, és sikerült egyenlíteniük. A végén kaptunk egy "ajándék-gólt" a lőrinciektől, amit vissza is adtunk a hosszabbításban, így összességében igazságos döntetlen született.”

Szép volt Fiúk! Hajrá DMTK! 

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...