Egygólos vereség a Szekszárdtól

Az NB III Közép-csoport harmincadik fordulójában a Szekszárdot látta vendégül első számú felnőtt csapatunk.

Nagy elánnal kezdtek az együttesek és a mérkőzés elején mindkét gárda előtt adódtak lehetőségek. A 9. percben Mészáros beadására Bozsik robbant volna be, de Pokorni kifutott kapujából és elöklözte a labdát.

Válaszképp Horvát szép cselekkel tört be a tizenhatosunkon belülre, ám lövését Vereckei hárította.

A 19. percben Dallos G. adott be jobbról, a hosszún érkező Mészáros fejese viszont célt tévesztett.

Gyors, lüktető meccset láthattak a kilátogatók, ahol a nagy küzdelem mellett hiába volt kevés helyzet, mégis élvezhető játék folyt.

A 28. percben Kozics lövése szállt mellé, míg néhány perccel később, egy szabadrúgás utáni lecsorgót Horvát emelt fölé.

A 41. percben Márton D. lőtt távolról kapura, amit Pokorni nagy vetődéssel hárított.

Két perccel később, Gacsal 26 méteres szabadrúgása szállt fölé.

A második játékrész első veszélyes akcióját a Szekszárd vezette: egy nagy bedobást Fejes csúsztatott meg, amire Vereckei robbant ki és lehúzta a játékszert.

Az 51. percben Benke játszotta tisztára magát a balszélen és középre ívelt, ahol Bozsik fejelhetett, ám bólintása a háló tetején landolt.

A 61. percben Rétsági szögletére a hosszún Márton D. érkezett, de közeli próbálkozása mellé gurult.

A 63. percben kissé váratlanul szerzett vezetést a vendég együttes: egy visszaívelt labdát Fejes félfordulatból szúrt rá, amit Vereckei még bravúrral védett, azonban a lepattanóra Puskás ért oda legelőbb és nem is hibázott. 0-1!

Válaszképp Márton D. passzát Bozsik váltotta gólra, de a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot.

Az utolsó húsz percben elkeseredetten próbálkoztak a mieink, viszont egy-egy láb vagy Pokorni rendre útját állta kísérleteinknek.

A 81. percben Gacsal szabadrúgását követően Mészáros lövését védte Pokorni, míg a 88. percben már ő is tehetetlennek bizonyult, amikor Rétsági beadásánál Nyéki emelkedett a legmagasabbra, azonban pechünkre, fejese a felsőlécen csattant.

Összességében egy döntetlen közeli mérkőzésen szenvedtünk vereséget és visszacsúsztunk a tabellán a tizedik helyre. Legközelebb a bajnokesélyes Budafok otthonában lép majd pályára csapatunk, szombaton 17:30-tól.

Dunaharaszti MTK – Szekszárdi UFC 0-1 (0-0)

Dunaharaszti, 200 néző, vezette: Takács T. (Pogonyi F., Zahorecz R.)

DMTK: Vereckei, Dallos G., Nyéki , Ferenczi, Márton D., Gacsal, Rétsági, Mészáros, Rebecsák (Farkas P. 46.p), Benke (Szanku 79.p), Bozsik

Szekszárd: Pokorni, Károly, Kozics, Rácz, Fejes (Koch 91.p), Horvát (Kovács D. 70.p), Lékó, Márton E. (Kvanduk 61.p), Arena, Dallos M., Puskás

Gólszerző: Puskás 62.p

Sárga lap: Mészáros 73.p

Króner Péter vezetőedző: „Az első félidőben a Szekszárd, míg a másodikban mi játszottunk jobban. Az ellenfél gólja után, mindent megtettünk az egyenlítésért, de ezen a délutánon sajnos semmi sem sikerült. A pontosztozkodás igazságosabb lett volna, ám a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát.”

Hajrá DMTK!

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...