Négygólos vereség Budafokon

Az NB III Közép-csoport harmincegyedik játéknapján a listavezető Budafok otthonába látogattunk.

Gyorsan dűlőre akarta vinni a mérkőzést a Budafok, hiszen egy esetleges győzelemmel matematikailag is bajnokká válhatott az együttes.

A 8. percben veszélyes helyről jutottak szabadrúgáshoz a hazaiak. A labda mögé Vankó állt és 18 méterről a rövid felső sarokba tekert. 1-0!

Négy perccel később egy beadást követően került a labda Oláh elé, aki 10 méterről, nagy erővel lőtt a léc alá. 2-0!

A 15. percben gyakorlatilag el is dőlt a találkozó, hiszen ekkor egy jobbról érkező gurítást, Oláh helyezett ismét a kapunkba. 3-0!

A félidő hátralévő részében is rohamozott a Budafok és legközelebb a gólhoz a 39. percben álltak, ám ekkor egy szöglet után centikkel ugyan, de elkerülte a kapunkat a labda.

A második negyvenöt percre már egy bátrabb taktikával léptek pályára a mieink és megpróbáltak kozmetikázni az eredményen. Ennek ellenére az első nagy ziccer a Budafok előtt adódott, ám ezt Ihrig-Farkas elhibázta.

A 62. percben Rétsági adott középre, amire Mészáros érkezett és félfordulatból leadott lövését Szabó B. bravúrral ütötte szögletre. A sarokrúgást is Rétsági adta be, ám az érkező Márton célt tévesztett.

A 67. percben hasonló volt a szituáció, ezúttal is Rétsági ívelt és Márton robbant be annyi különbséggel, hogy ezúttal fejjel veszélyeztetett játékosunk.

A 72. percben egy nagy bedobás után alakult ki kavarodás a kapunk előtt, aminek végén Vaszicsku lőtt fölé.

A 80. perc végképp megpecsételte a sorsunkat, hiszen a csereként beálló Illés a leshatárról lépett ki, elhúzta a labdát a kifutó Vereckei mellett és laposan a hálóba gurított. 4-0!

A folytatásban újabb találat már nem esett, így 4-0-ra nyert a Budafok, amivel biztosan bajnokká vált. A mieink számára azonban még három pokolian nehéz mérkőzés hátravan, amelyeken be kellene biztosítanunk a jövő évi NB III-as tagságunkat. Az első lehetőségünk erre vasárnap 18:00-kor adódik, amikor a Mórahalom látogat majd hozzánk.

Budafoki MTE – Dunaharaszti MTK 4-0 (3-0)

Budafok, 500 néző, vezette: Mód I. (Nagy A., Pekár A.)

BMTE: Szabó B., Margitics, Vaszicsku, Grúz (Khiesz 21.p),  Vég, Veszelinov (Patkós 79.p), Csizmadia, Vankó, Ihrig-Farkas (Illés 68.p), Kovács D., Oláh

DMTK: Vereckei, Kovács G., Ferenczi, Nyéki, Márton, Dallos, Farkas P., Rétsági (Rebecsák 82.p), Gacsal, Bozsik (Benke 41.p), Mészáros (Szanku 82.p)

Gólszerzők: Vankó 8.p, Oláh 12.p, 15.p, Illés 80.p

Sárga lapok: Vaszicsku 54.p ill. Nyéki 23.p

Króner Péter vezetőedző: „A bajnokavatáshoz jobb statisztákat is el tudtak volna képzelni a budafokiak. Negyedóra alatt minden álmunk szertefoszlott. Annak ellenére, hogy a két keret között osztálykülönbség van, kicsit tökösebb játékot vártam a csapatomtól. A második félidő a mi szempontunkból már jobban nézett ki, ami reményt adhat a következő meccsekre.”

Hajrá DMTK! 

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...