Közel voltunk a bravúrhoz Ménfőcsanakon

Az NB III Nyugati csoport tizenkettedik fordulójában Ménfőcsanakon lépett pályára csapatunk.

Ugyan a Győr-Moson-Sopron megyeiek újoncnak számítanak a bajnokságban, de több, korábban NB II-ben és NB I-ben szereplő játékossal a kezdőjükben futottak ki a pályára.
Ennek ellenére a vezetést mi szerezhettük volna meg, mert a 6. percben Rusvay ugratta ki a jobb oldalon robogó Kovácsot, akinek 15 méteres bombája kevéssel szállt fölé.
A 15. percben Szalánszki passzát követően Gacsal emelt fölé.
A Dunaharaszti uralta az összecsapást, a hazaiak pedig gyors ellenakciókra rendezkedtek be. A 27. percben Szalánszki lövése tévesztett célt, míg a 34. percben Mendebaba csúsztatása után, Bíró tüzelt mellé.
A 36. percben jegyezhettük fel a meccs legnagyobb addigi helyzetét: egy szép akció végén, Bíró passzolt középre, ahol Gacsal érkezett, viszont rosszul találta el a csúszos talajon a labdát, így próbálkozása mellé szállt.
A második játékrész ménfőcsanaki lehetőséggel indult. A 48. percben Gyagya szabadrúgását ütötte ki Gyatyel.
Válaszképp Dallos éles szögből leadott lövését Ficsór hárította. A 62. percben Gacsal kísérlete kerülte el a kaput, majd Gacsal szabadrúgása szállt fölé.
A 72. percben szinte a semmiből szerzett vezetést a hazai együttes, egy bal oldali beadás középen Farkas Z. felé szállt, aki felugrott és ollózós mozdulattal, védhetetlen lövést ragasztott a léc alá. 1-0!
Nem sokkal később egy távoli lövés változtatott irányt Gacsal kezén, amiért a játékvezető a büntetőpontra mutatott. A labda mögé Gyagya állt és magabiztosan értékesítette a tizenegyest. 2-0!
A mieink azonban nem adták fel és egy rosszul hazafejelt labdára a csereként beálló Vitányi csapott le. Ficsór kifutott kapujából, aki mellett laposan helyezett a hosszú alsóba fiatal támadónk. 2-1!
A 89. percben jöhetett volna a slusszpoén, amikor egy rövid felszabadítást követően Mészáros elé került a játékszer, azonban 20 méteres lökete nem talált kaput.
A végeredmény ezúttal sajnos, nem tükrözi a játék valós képét, hiszen ezen a mérkőzésen nagyot küzdöttek a mieink és legalább az egyik pontra rászolgáltak volna.
Két hazai mérkőzés jön, amelyeken muszáj lenne javítanunk, hiszen most vasárnap előbb a III. Kerületet, míg egy héttel később a Szabadkikötőt látják vendégül a mieink.
Ménfőcsanak ESK - Dunaharaszti MTK 2-1 (0-0)
Győr-Ménfőcsanak, 200 néző, vezette: Kubicsek M. (Vörös D., Rózsás R.)
Ménfőcsanak: Ficsór, Szilvágyi (Nagy B. 65.p), Nagy Á., Visy, Weitner, Serfőző (Németh L. 57.p), Németh B., Füredi, Gyagya, Kószás, Farkas Z. (Vörösbaranyi 81.p)
DMTK: Gyatyel, Dallos, Rétsági, Farkas P., Márton, Kovács G. (Vitányi 77.p), Gacsal, Szalánszki (Hegedűs 86.p), Rusvay, Mendebaba, Bíró (Mészáros 46.p)
Gólszerzők: Farkas Z. 72.p, Gyagya 79.p (11-esből) ill. Vitányi 82.p
Sárga lapok: Weitner 37.p, Nagy Á. 64.p, Ficsór 91.p ill. Rebecsák 60.p
Króner Péter vezetőedző: "Az első félidőben nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket, amit a folytatásban könyörtelenül megbosszult a Ménfőcsanak, így ismét pont nélkül távoztunk."
Hajrá DMTK!

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...