Győzelemmel zártuk az őszt

Az NB III Nyugati csoport tizenhatodik fordulójában a Pénzügyőr otthonában lépett pályára első számú felnőtt csapatunk.

Felázott pálya és esős idő fogadta azt a két csapatot, akik az életükért küzdöttek, hiszen a hazaiak az utolsó előtti, míg a mieink az utolsó helyről várták a találkozót.
A rossz talaj ellenére nagy lendülettel kezdtek a felek.
A 3. percben egy nagy bedobás után, Sztrunga lőtt jócskán a kapunk mellé.
Ezután a mieink vették át az irányítást, de helyzetekig nem jutottunk el.
A 15. percben Turi lépett meg a jobb szélen, azonban lövése mellé szállt.
A 23. percben Mészáros játszotta magát tisztára, majd középre gurított, ahol Bíró T. érkezett, viszont az utolsó védő tisztázott előle.
Két perccel később Vitányi távoli lövése tévesztett célt. A 44. percben egy szép akció végén Mendebaba lőtt a kapu mellé.
A második játékrészre igazi ki-ki meccs alakult ki és két hazai lehetőséggel kezdődött ez a negyvenöt perc.
A 48. percben egy közeli lövés kerülte el a kapunkat, míg az 50. percben egy szöglet után kellett Gyatyelnak nagyot nyújtóznia.
Az 56. percben Burka lőtt mellé.
A 66. percben Márton ívelte előre a labdát Vitányinak, aki Bíróhoz passzolt, ő pedig Mészáros elé tálalt. Támadónk a tizenhatos vonalában szépen gurított az érkező Kovács G. elé, aki kabásból a jobb alsóba bombázott. 0-1!                       
A folytatásban mindent egy lapra téve támadott a Pénzügyőr az egyenlítés érdekében, de a beíveléseket rendre tisztázták védőink. A 84. percben Mészáros egy kontrából lódult meg, de kísérlete célt tévesztett, míg a 86. percben Mészáros passzából Hegedűs lőtt mellé.
Az utolsó percekben már több gól nem született, így a mieink 1-0-ra győztek egy igazi hat pontos csata végén.
Fontos volt ez a siker, mert ezzel a három ponttal jobb száj ízzel mehetünk téli szünetre.
Nagyon nehéz tavasz vár csapatunkra, hiszen jelenleg az utolsó előtti helyen állunk, de az Andráshida csupán egy, a Csepel - MOL Vidi II kettős pedig két ponttal telel előttünk, vagyis egy jó rajttal már akár három helyet is javíthatunk majd.
Előtte azonban január elejétől még egy kőkemény felkészülési időszak vár játékosainkra, ami reméljük megalapozza majd a jó és eredményes tavaszi szereplésünket.
Pénzügyőr SE - Dunaharaszti MTK 0-1 (0-0)
Bp., Pasaréti út, 150 néző, vezette: Kakuk Sz. (Török S., Flinta Z.)
Pénzügyőr: Gábor, Despotovic (Varga-Sebestyén 73.p), Besztercei, Feil, Sztrunga (Jovánczai 60.p), Szigeti, Burka, Karvalics, Biró J., Turi (Ablonczy 74.p), Kovács G.
DMTK: Gyatyel, Dallos, Farkas, Rétsági (Ferenczi 73.p), Márton, Kovács G. (Szalánszki 66.p), Gacsal, Mendebaba, Bíró T., Vitányi (Hegedűs 80.p), Mészáros
Gólszerző: Kovács G. 65.p
Sárga lapok: Besztercei 37.p, Burka 72.p, Varga-Sebestyén 90.p ill. Kovács G. 61.p
Króner Péter vezetőedző: "Küzdelmes, nagy csata végén, megérdemelten nyertünk, így sikerült három ponttal zárnunk az őszt, ami nagyon fontos volt a tavaszi folytatás előtt."
Szép volt Fiúk! Hajrá DMTK!

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...