Futsal összefoglaló

Véget ért a novembertől márciusig megrendezésre kerülő, 2018/19-es Pest megyei futsal bajnokság, amiben a Dunaharaszti MTK 3 különböző korosztályban, összesen 6 csapattal képviseltette magát.

Az U15-ös korosztály már az a korcsoport, ahol a futsal és a labdarúgás különbségei igen komolyan megmutatkoznak, így az I. osztályban indultak a futsal szakosztállyal is rendelkező egyesületek, míg a II. osztályban főként a hozzánk is hasonló nagypályás csapatok versengtek.
Az U15-ös csapatunk hibátlan teljesítménnyel végzett a csoport első helyén, U14-eseink, 2 U15-ös játékossal megerősítve, a „nagyokhoz” hasonló magabiztossággal másodikként jutottak a legjobb 8 együttes közé.
A negyeddöntőben ismét egy csoportba került mindkét csapatunk, ahol U14-eseink végül lecsúsztak a továbbjutást érő helyekről, a DMTK U15 viszont ismét 100 százalékosan jutott Pest megye legjobb 4 csapata közé.
A negyeddöntő gólkirálya Olasz Olivér lett 6 találattal.
A négyes döntőben sem tört meg 2004-eseink lendülete, akik gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratva nyerték meg a bajnokságot.
A legjobb kapus díját Bartha Lajos nyerte, míg a legjobb mezőnyjátékosnak szintén ’Haraszti játékost, Dezső Mátét választották.
Összesítve, a 68 csapatos bajnokságban a Dmtk I a bajnoki címet, a Dmtk II az 5. helyezést szerezte meg.
Dunaharaszti MTK I: Bartha Lajos, Benedek Martin, Dezső Máté, Dékány Barnabás, Gyuris Dávid, Horváth Zsombor, Kincses Attila, Koller Bendegúz, Marlyin Zorán, Nagy Dominik (2006), Olasz Olivér, Sipos Norbert, Ungi Milán
Edző: Papp László
Dunaharaszti MTK II: Béla Sámuel, Bődi Péter, Csoma-László Bence, Foór János, Horváth Huba, Juhász Jenő, Király Márton, Losonczi János, Szilágyi Bálint, Tóth Zsombor, Vámos Gergő, Zsigmond Ákos
Edző: Szigeti Gábor
Az U13-as bajnokságban a 2006-os és 2007-es születésű játékosok szerepelhettek, és mivel ezekben az évfolyamokban van a legtöbb igazolt játékosunk, így 3 csapatot neveztünk a küzdelmekre. A 2006-osok két csapatra osztva, és 2007-esekkel kiegészülve az I. osztályban versenyeztek, a 2007-esek pedig a II. osztályban.
Sajnos az erők megosztása az U13-as csapatunknál nem lett elég a felsőházba jutáshoz, a 3. és 4. helyentovább lépve, a középházban folytathatta mindkét együttes a rájátszást, ahol aztán kék csapatunk a második, fehér csapatunk az első helyet szerezte meg saját csoportjában.
Így összesítve a 35 I. osztályú csapatból a DMTK kék csapata a 10., fehér csapata a 13. helyen végzett a sorozatban.
Az alapszakaszgólkirálya Kiss Dominik lett 18 rúgott góllal.A rájátszásban szintén Kiss Dominik, valamit a másik csoportban Nagy Dominik végzett a góllövőlista élén, előbbi 7, utóbbi 6 találattal.
Dunaharaszti MTK U13 Kék: Apró Máté, Bárány Bálint, Bednanics István, Bedő Tamás, Bráda Bence (2007), Gacsal Henrik, Kiss Dominik, Kozma Balázs, Reibl Dominik, Sutyinszky Patrik
Edző: Szabó Benjámin
Dunaharaszti MTK U13 Fehér: Bácsi Benedek, Bihari Boldizsár (2007), Csörgő Hunor, Fekete Richárd, Foór András (2007), Földi Bence (2007), Hajdu Bálint (2007), Madarász Zétény, Nagy Dominik, Polonkai Kristóf (2007), Tóth Rómeó, Várady István, Zsidai Péter
Edzők: Szabó Benjámin, Jobbágy Tamás
U12-es csapatunk egy évvel idősebbek közt is meggyőző teljesítményt nyújtva nyerte saját csoportját.
A sérülések és betegségek miatt azt az elvet fel kellett adnunk, hogy csak 2007-es játékossal játsszuk végig a bajnokságot, a 2006-os korosztályból 1 fővel megerősítve sorainkat érkeztünk a negyeddöntőkre. A nagyon kiélezett és szoros mérkőzéseket sikerrel megvívva, első helyen jutottunk a 4-es döntőbe.
Az elődöntőt kettős győzelemmel sikerült abszolválni, a döntőben azonban alulmaradtunk a Dunakanyar-Szentendre I-es csapatával szemben.
A bajnokság legjobb kapusának Ughy Bercelt választották.
Összesítve, a 76 csapatos bajnokságban a 2. helyet szerezték meg 2007-eseink.
Dunaharaszti MTK U12: Acsai Dániel, Batiz Bálint, Bihari Boldizsár, Bráda Bence, Deák Dávid, Foór András, Földi Bence, Kiss Dominik (2006), Polonkai Kristóf, Seres Olivér, Szabó Marcell, Szabó Mihály, Ughy Bercel
Edző: Jobbágy Tamás
U11-es csapatunk is az I. osztály küzdelmeiben vett részt, ahol első helyen lépett tovább csoportjából a negyeddöntőbe. Az alapszakasz gólkirálya Acsai Dominik lett 9 rúgott góllal.
A legjobb 8 között már nem sikerült a bravúr, az Újpest és Gödöllő csapata ellen is alul maradtunk, így a legjobb 4 közé is ez a két ellenfelünk jutott.
Összesítve 108 csapatból (28 I. osztályú, 80 II. osztályú) az előkelő 7. helyet szerezte meg 2008-as alakulatunk.
Dunaharaszti MTK U11: Acsai Dominik (2009), Dékány Bence, Juhász Máté, Koller Bence, Lengyel Szabolcs, Oláh Kristóf (2009), Reibl Benjámin, Varsányi Gergő (2009), Zelovics Domonkos
Edző: Varsányi Ádám
Gratulálunk mind a 63 pályára lépő játékosunknak és edzőiknek a téli teljesítményükért, valamint sikeres és sérülésektől mentes tavaszi szezont kívánunk, a nagypályás bajnokságokban.

Hajrá DMTK! 

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...