1-0-ra nyertünk Felsőpakonyban

A Pest megyei I. osztály tizenkilencedik fordulójában a Felsőpakony otthonába látogatott első számú felnőtt csapatunk.

Már a 2. percben megszerezhettük volna a vezetést, amikor Wágner hosszú indítására Kun csapott le, de a kapujából kifutó Simon B. megfogta közeli lövését.
Válaszképp két nagy 'pakonyi helyzetet jegyezhettünk fel. A 4. percben Oláh szerelte Gulyást a tizenhatos vonalában, a labda Fülöp elé került, de nagy helyzetben, a kapunk mellé gurított.
A 8. percben Kiss B. nagy bedobása került Bress elé, azonban hat méterről a kapunk fölé emelt.
Ezt követően egyre inkább átvettük az irányítást. A 21. percben egy szabadrúgás után Wágner indította meg Kozárit, aki középre gurított, ám ott mindenki lemaradt a labdáról, így odalett a helyzet.                           
A 35. percben Kozári robogott el a balszélen majd nagy erővel kapura lőtt, amit Simon B. kiütött, viszont a lecsorgót Tóth Gy. rosszul találta el és újra hárított a hazai kapus.
A 40. percben Szmola bal oldali szabadrúgása tekeredett a hosszú oldalon berobbanó Wágner elé, aki egyből középre továbbított, ahol a menteni igyekvő Farkas Z. melléről a léc alá vágódott a játékszer. 0-1!

A félidő vége előtt Kun szögletét Kozári kevéssel csúsztatta a kapu mellé.
Nem sokkal a fordulást követően, Szalai távoli lövése szállt alig mellé.
A 48. percben Kun balról adott be, Szmola próbálkozását azonban Simon B. védte.
Az 52. percben Gulyás 18 méteres szabadrúgása tévesztett célt.
Az 57. percben egy sarokrúgást követően Kozári lövését hárította Simon B.
A 75. percben Veres tartott rá Tóth F. lábára, akinek a játékvezető felmutatta a második sárga lapját, így emberelőnybe kerültünk a hajrára.
A 80. percben Szmola szabdarúgása szállt centikkel a kapu mellé, majd a 84. percben Balázs R. pörgett Tóth Gy. elé, aki a kapu mellé bombázott.
Újabb gól a folytatásban már nem született, így egy küzdelmes, nagy csatát hozó mérkőzésen végül 1-0-ra győztünk. Ezzel a sikerrel folytatni tudtuk a remek szériánkat, hiszen tavasszal eddig mind a hat mérkőzésünket megnyertük. Gratulálunk U19-es játékosunknak, Kanizsai Lászlónak, aki a félidőben állt be csereként és ez volt az első meccse az első számú felnőtt csapatunkban, ahol jó teljesítményt nyújtott.
Felsőpakonyi KSE - Dunaharaszti MTK 0-1 (0-1)
Felsőpakony, zárt kapuk mögött, vezette: Jakab M. (Gyikó T., Balogh II. Z.)
Felsőpakony: Simon B., Nagy T., Szabó Á., Farkas Z., Nagy Sz., Kiss B., Veres, Tóth R. (Lőrincz 30.p), Bress (Kálazi 69.p), Oláh, Fülöp (Matyi 60.p)
DMTK: Palásthy, Szalai, Wágner (Kanizsai 46.p), Gulyás, Kozári, Rétsági (Balázs R. 69.p), Tóth F., Szmola, Búrány, Kun (Simon A. 72.p), Tóth Gy.
Gólszerző: Farkas Z. 40.p (öngól)
Sárga lapok: Farkas Z. 16.p, Fülöp 21.p, Bress 53.p, Lőrincz 66.p, Matyi 81.p ill. Tóth F. 74.p, Balázs R. 83.p
Kiállítva: Veres 75.p
Schön László vezetőedző: "Nem játszottunk jól. Több gyenge teljesítmény volt felfedezhető, valamint több külső tényező is nehezítette a dolgunkat. Ennek ellenére sikerült kibrusztolni a három pontot, amihez gratulálok a csapatnak, hiszen sorozatban ez volt a hatodik győzelmünk! Ezek a mérkőzések mutatják meg a csapat tartását, illetve azt, hogy a megyei futballban senki ellen nem lehet biztosra menni."
Szép volt Fiúk! Hajrá DMTK!

DMTK Webshop

Bejelentkezés

Olvasd a facebookot is...